banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi'nde Spor'a Büyük Yatırım: BESYO, Fakülteye Dönüştü

Gümüşhane Üniversitesi'nin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Spor Bilimleri Fakültesi oldu.

Gümüşhane Üniversitesi 23.09.2024, 09:36
Gümüşhane Üniversitesi'nde Spor'a Büyük Yatırım: BESYO, Fakülteye Dönüştü
banner400

Gümüşhane Üniversitesi, spor bilimleri alanında önemli bir adım attı. Üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Spor Bilimleri Fakültesi olarak yeniden yapılandırıldı. Bu gelişmeyle birlikte üniversitenin fakülte sayısı 8'e yükseldi.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, yaptığı açıklamada, fakülte dönüşümünün üniversitenin akademik yapısını güçlendireceğini ve öğrencilere daha geniş bir eğitim perspektifi sunacağını belirtti. Zeybek, "Spor bilimleri ve teknolojileri alanında dünya üniversiteleri ile rekabet eden öncü ve lider bir kurum olma vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu dönüşümle birlikte, spor bilimleri alanında daha kapsamlı araştırmalar yapılabilecek ve öğrencilerimizin mesleki becerileri geliştirilerek, geleceğin sporcularını yetiştirmeye devam edeceğiz." dedi.

BESYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz Albayrak ve tüm akademik kadroya teşekkür eden Rektör Zeybek, yeni fakültenin üniversitenin vizyonuna ve misyonuna önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 04:45
Güneş 06:09
Öğle 12:18
İkindi 15:38
Akşam 18:17
Yatsı 19:35