banner333

banner309

GÜ’de Yangın Söndürme Tatbikatı Gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde kurulan İtfaiye Servisi ve Yangın Söndürme Ekipleri’ne yönelik Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından acil durumlara müdahale eğitimleri verilerek, yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi 07.10.2021, 08:16
GÜ’de Yangın Söndürme Tatbikatı Gerçekleştirildi
banner400

Üniversite Sivil Savunma Uzmanlığı ve Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan tatbikatta oluşabilecek her türlü yangınlar için katılan personele yangınla müdahale yöntemleri detaylı ve uygulamalı bir şekilde anlatıldı. 

Eğitimler Gümüşhane İtfaiye Müdürü Nusret Aslan, İtfaiye Amiri Muhammet Aydın ve Üniversite Sivil Savunma Uzmanı Engin Demir tarafından verildi. Eğitimler sonrasında katılan personellerin yangına müdahale edebilmelerini sağlamak amacıyla bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. 

İtfaiye ekipleri tarafından kontrollü olarak yakılan ateşe üniversite personeli eğitmenler kontrolünde yangın söndürme tüpleriyle başarılı bir şekilde müdahale etti. 

Gerçekleştirilen eğitimlerin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Geçtiğimiz yaz aylarında ülkemizi derinden sarsan büyük yangın felaketleriyle karşılaştık. Can ve mal kayıplarının yanı sıra doğanın, ormanların ve doğal ortamında yaşayan hayvanların büyük ölçüde tahrip olduğunu üzüntüyle izledik. Başta yangın olmak üzere sel, deprem ve salgın hastalık gibi afetlere karşı bilinçli, tedbirli ve milletçe birlik içerisinde olmalıyız. Bu amaçla da Üniversitemiz bünyesinde oluşturulan Sivil Savunma ekibi, olası bir yangında can ve mal kaybını en aza indirmek üzere kuruldu. Ekiplerimize sürekli olarak eğitimler vermekteyiz. Verdiğimiz eğitimler neticesinde olası bir yangında sorumlu personelimizin nasıl davranması gerektiği ve yangın çeşidine göre hangi söndürücü maddelerin kullanılması gerektiği konusunda daha bilinçli davranmasını sağlıyor. Söz konusu eğitimler bir farkındalık yaratmanın ötesinde, aynı zamanda bir bilinç de oluşturması bakımından oldukça değerlidir. Bu nedenle de eğitimlere katkı sunan Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Üniversitemiz Sivil Savunma birimine teşekkür ediyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34