banner333

banner309

Bir Okul Beş Proje

Gümüşhane Merkez Atatürk Ortaokulu Müdürü Serdal Şeker yeni eğitim öğretim yılına ikisi Avrupa Birliği projesi olmak üzere toplam beş proje ile girdiklerini belitti.

Eğitim 29.12.2015, 16:22 29.12.2015, 16:23
Bir Okul Beş Proje
banner400
Son yıllarda her alanda meydana gelen hızlı değişim ve gelişime her kurumun ayak uydurması gerektiğini belirtti. Özellikle eğitim kurumları,  dünyada meydan gelen hızlı değişimleri takip etmeli ve sürekli bu gelişmeler doğrultusunda kendilerini güncellemelidir. 

Bu projelerin ilk ikisini Avrupa Birliği projeleri oluşturmaktadır. Avrupa Birliği Projeleri kapsamında KA2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Ana Eylemi kapsamında İtalya, Belçika, İspanya ve Fransa’nın içinde yer aldığı bir projeye ortak olduk.

“Teacher Assessing Key Competences in School: authentic task based  evaluation methodolog” adlı projenin amacı ölçme değerlendirme konusunda farklı ülkelerde kullanılan yaklaşımları tanımak ve otantik ölçme değerlendirme konusunda öğretmen yeterliliklerinizi artırmaktır. Proje süresince yapılacak etkinlikler, seminerler, açılacak kurslar sayesinde öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve bölge halkı eğitim – öğretim sürecinde daha fazla aktif rol alması sağlanacaktır.
KA101 Okul Eğitimi Personelinin Öğrenme Hareketliliği kapsamında hazırlanan “Öğrenen Merkezli Eğitim Yaklaşımları” adlı projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. Bu proje kapsamında PİSA sınavında ilk üç sırada yer alan Finlandiya ‘ya gideceğiz. Finlandiya Eğitim sitemini ve eğitim öğretim sürecinde kullandıkları yeni yaklaşımları ve metotları bir haftalık kurs sürecinde yakından tanıma ve gözlemleme fırsatsı bulacağız. Ayrıca yapacağımız okul gezilerinde de yerinde gözlemleme fırsatı yakalayacağız.

Bir diğer projemiz ise TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları,  geçen yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilerimizin çeşitli alanlarda hazırladıkları bir birinden değerli projeler ile okulumuzda bilim fuarı düzenleyeceğiz. Bu proje ile öğrencilerimizin bilimsel süreç becerilerini geliştirme ve bilimsel bir çalışmanın basamaklarını yaparak -yaşayarak öğrenmeleri amaçlanmıştır. 

Geçen yıl büyük ses getiren “Yarınlar İçin Okuma Zamanı ve  “Çocuğum İçin Varım” projelerini bu yılda gerçekleştireceğiz. Bu projeler ile toplumumuzda okuma kültürünün artırılması ve özellikle televizyonun zararlı etkilerinden çocuklarımızın korunması amaçlanmıştır. Bu kapsamda geçen yıl olduğu gibi ödüllü kitap okuma yarışması ve yarışmanın akabinde kitabın yazarı tarafından verilecek konferans ile ödül töreni gerçekleştirilecektir. Geçen yıl merkezdeki ilköğretim okullarında, öğrencisi olan 660 velimizi projemize katmıştık. Bu yıl proje kapsamında merkezdeki okullarımızdaki 1000 velimizi projeye katmayı hedefliyoruz. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12