banner333

banner309

Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Kent Konseyini Ağırladı

Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri Kent Konseyi Kadın Çalışma Meclisi Başkan ve üyelerine yemek düzenledi.

Eğitim 04.04.2013, 09:16
Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Kent Konseyini Ağırladı
banner400
Okulun Işıl Restaurant Uygulama Salonunda yapılan yemeğe Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Kent Konseyin Kadın Çalışma Meclisi Başkanı Avukat Melek Genç Taştan, Okul Müdürü Hüseyin Türkfiliz ve Kent Kent Konseyi üyeleri katıldı. 


Yemeğe katılanlara katılımlarından dolayı teşekkür eden Okul Müdürü Hüseyin Türkfiliz, 2007 yılında açılan okullarını Gümüşhane kamuoyuna tanıtmak için yürüttükleri “etkin tanıtım” projesi kapsamında daha önce 5 tanıtım yemeği düzenlediklerini, bu sayede okulla ilgili hem kamuoyunda hem de sektörde bir farkındalık oluştuğunu ifade etti. Yeni bir okul olmalarına rağmen hem akademik alanda hem de mesleki alanda başarılı olduklarının altını çizen Türkfiliz, 2011 yılında 9, 2012 yılında 11 öğrencilerinin dört yıllık fakülteye yerleştiğini, bu yıl Antalya’da yapılan Altın Kep Aşçılar yarışmasında  öğrencilerinin  3. olduğunu söyledi. 10. ve 11. sınıfta öğrencilerinin il içinde ve il dışında Mayıs- Eylül döneminde işletmelerde beceri eğitimi yaptığını, böylece okulda öğrendikleri teorik eğitimi sektörde uygulamalı eğitimle tamamladıklarını ifede etti. Mezunların iş bulma sorunu yaşamadığı, istihdam garantili ve üniversite garantili okul olduklarını söyledi.


Okul Müdürü Hüseyin Türkfiliz'e teşekkür eden Kent Konseyi başkanı Hasan Pir; “Hüseyin Türkfiliz Gümüşhane'de bir markadır. Türkfiliz'in adının geçtiği yerde olumluluk, çalışma ve  sosyallik vardır. İlimiz ondan ondan çok şeyler kazandı. Bu okul da Hüseyin Türkfiliz'in sayesinde Türkiye'de bir marka olma yolunda. Gümüşhane gibi bir yerde profesyonelleşen bir lise. Artık geleneksel yemek kültürümüzü ve otel kültürümüzü  Gümüşhane’ye ve çevreye tanıtacağız. Bize düşen bu arkadaşlarımıza destek vermektir. Bu bağlamda Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz destek vermektedir. Dolayısıyla böyle güzel bir organizasyonu düzenleyen Okul Müdürü Hüseyin Türkfiliz’e, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.


Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av.Melek Genç Taştan; “Bugün, bu yemekte toplanmamız anlamlı olmuştur. Şehrimizdeki Turizm Meslek Lisemiz ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi sahibi olduk ve lisemizi yakından tanıdık. Öğrencilerimizin yapmış olduğu yemekler çok güzeldi. Çok yetenekli ve maharetliler. Yarışmalarda derece almışlar. Kendilerini, öğretmenlerini ve okul müdürümüzü kutluyorum, tebrik ediyorum. Ayrıca tüm mesleklerde işin uzmanı, konusunda eğitim almış kişilerin çalışması her zaman için tercih ve tavsiye ettiğim bir durumdur. Gerek aşçılık, gerekse servis hizmetlerinde okullu ve eğitimli gençlerimizin sektörde yer almaları, ilimizde iş bulmaları çok güzel olacaktır. Şahsım ve Kent Konseyi Kadın Meclisimiz adına Sayın Müdürümüz Hüseyin Türkfiliz beyefendiye ve okul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12