banner333

banner309

Gümüşhaneli Hukukçular Platformu Yunus Akçay’a Emanet

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) bünyesinde 5 Nisan 2018’de Avukatlar Gününde kurulmuş ve Dernekler Müdürlüğüne resmi kaydı yapılmış Gümüşhaneli Hukukçular Platformu, kurucu başkanı Avukat Süleyman Aydın GÜSİAD Yönetim Kurulu Kararı ile görevini Avukat Yunus Akçay’a devretti.

Dernek 29.10.2021, 00:11 29.10.2021, 00:18
Gümüşhaneli Hukukçular Platformu Yunus Akçay’a Emanet
banner400

Gümüşhaneli Hukukçular Platformu Başkanlığına Av. Yunus Akçay’ın getirildiğini söyleyen GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın;” Gümüşhaneli Hukukçular Platformu’nun yeni yönetim döneminde başkanlığına, aynı zamanda GÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Av.Yunus Akçay atanmıştır. Yönetim Kurulumuz kararı ile yapılan yetkilendirme sonrası,  Gümüşhaneli Hukukçular Platformunun 3 yıldır Kurucu Başkanlığını yapan Av.Süleyman Aydın bey görevini devretmiş oluyor. 
Aynı zamanda GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyemiz olan,  emektar ağabeyimiz Av.Süleyman Aydın beye hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, Gümüşhaneli Hukukçular Platformumuzun yeni başkanı Av.Yunus Akçay’a ve yönetimine başarılar diliyoruz. 

Ayrıca, Platformumuzun Danışma Kurulu Başkanı Av.Çetin Kantek başta olmak üzere mevcut dönemde  yaptığımız çalışmalarımıza ve etkinliklerimize destek veren yönetimimize ve üyelerimize de teşekkür ediyoruz.Platformumuzun yeni yönetim dönemi hayırlı olsun” dedi.

Gümüşhaneli Hukukçular Platformu yeni başkanı Avukat Yunus Akçay yaptığı açıklamada;” Kıymetli GÜSİAD ailesine ve Genel Başkanımız Yüksel Yalçın Bey başta olmak üzere, onun şahsında, GÜSİAD yönetim kurulumuza, Hukukçular platformumuzun kurucu başkanı, GÜSİAD'ımızın emektarı, meslek duayenimiz Av Süleyman Aydın abimize, platformumuz danışma kurulu başkanı, Kıymetli büyüğüm, GÜSİAD kurucularımızdan ve benimde 20 yıl once avukatlik staj  dönemimde mesleğe ofisinde baslangic yaptıgım, bizde emekleri olan Av. Çetin Kantek abime ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.  Süleyman abimizin ve Çetin abimizin tecrübeleri ve yol göstericiliği ile mesleki calismalarimiz ve dayanışmamiz Gümüşhaneli hukukçular olarak yeni dönemde de devam edecektir. Çoğunluk serbest avukatlar ve kurum avukatları olmak üzere, hakim-savcılar, icra müdürleri, noterler ve meslekten emekli olmuş hukukçularımızdan müteşekkil platformumuzu daha büyütmeyi, mesleki çalışma ve dayanışmayı dahada arttırmayı, hukuk fakültesi öğrencilerimize kadar geniş bir çalışma yaparak platformumuzu dahada kurumsallaştırmayı, somut proje ve faaliyetler ortaya koymayı, iş dünyamızın hukuk dünyamızla daha entegre olmasını sağlamayı ve Üstadımız Av. Süleyman Aydın abimizden aldığımız sorumluluğu hakkıyla yerine getirmeyi amaçlamaktayız. Bu çalışmaları yaparken de, grubumuzdaki tüm hukukçularımızdan istifade etmeyi, onların görüş ve tecrübelerinden faydalanmayı ve hep birlikte, faal bir platform olarak, ortak bir çalışma ortaya koymayı düşünmekteyiz. 
Dönemimizin hemşehri hukukçularımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi.

Bizde, gerek Av. Yunus Akçay a, gerekse Gümüşhaneli Hukukçular platformumuzun tüm mensuplarına yeni dönemim hayırlı olmasını temenni eder, başarılar dileriz.


Avukat Yunus Akçay Kimdir?

Yunus Akçay, 28.01.1977 tarihinde Gümüşhane'de doğdu.
Ilk, orta ve liseyi Gümüşhane' de okudu.
1994 yılında Gümüşhane Lisesinden mezun oldu. 1996 yılında girdigi İstanbul üniversitesi hukuk fakültesinden ise 2001 yilinda mezun oldu.
GÜSİAD kurucularından ve Gümüşhaneli hukukçular platformu hukuk danışmanı Av. Çetin Kantek bey in ofisinde avukatlık stajını yaptı ve bu süreçte 2 yıl çetin bey le çalıştı.
2003 yılında avukatlık ruhsatini alan Av. Yunus Akçay, 2004 yılından beri istanbulda akcay hukuk bürosu unvanlı ofisinde serbest avukat olarak mesleki çalışmalarını yapmaktadır.
Lise yillarından beri cemiyet ve stk faaliyetlerinin içinde yer alan yunus akçay, üniversite yıllarında değişik platformlarda yöneticilik ve başkanlık yapmış, yine gümüşhaneli üniversite öğrencileri birliğinin başkanlığını yürütmüştür. Bu süreçte bir grup arkadaşıyla da "gümüş kubbe" isimli hemşeri kültür dergisini çıkarmıştır.
Üniversite sonrası meslek hayatı sürecince de, stk çalışmalarına devam eden yunus akçay in, çeşitli hemşeri ve hemşeri olmayan stk larda üyeliği devam etmektedir ve yine bu kurumlarda yönetici ve danışman olarak görev almıştır.
Evli ve 2 çocuk babası olan Yunus Akçay,  halihazırda gusiad yönetim kurulu üyesi olup, GÜSİAD son Yönetim kurulu toplantısında, Gümüşhaneli Hukukçular Platformu başkanlığına getirilmiştir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09