banner333

banner309

AGD’den Erbakanı Anma Programı

Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi ülke genelinde her yıl düzenlenen Erbakan haftası anma programı kapsamında 54. Hükümetin Başbakanı için Pazar günü Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezinde “Necmettin Erbakan ve Güncel Meseleler” adlı konferans tertip etti.

Dernek 29.02.2016, 17:41 29.02.2016, 17:41
AGD’den Erbakanı Anma Programı
banner400

Programa Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, 
Saadet Partisi GİK Hüseyin Duman, İl Başkanı Akın Demir ve yönetim kurulu üyeleri Ak Parti İl Başkanı Celalettin Köse ve bir çok vatandaş katıldı.

İstiklal marşı ile başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Erbakan Demek adlı sinevizyonla Necmettin Erbakan’ın yaptığı hizmetleri programda sunuldu.

Selamlama konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel yaptığı konuşmada Şubat ayı şehadet  ayıdır. Bu ayda Metin Yüksel, Hasan El Benna, İskilip Atıf Hoca, Malcolm x, gibi bir çok örnek şahsiyet bu ayda rahmeti rahmana kavuşmuştur.

Başta Efendimiz Aleyhisselam olmak üzere tüm şehitlerimiz, MGV genel başkanımız Adnan Demirtürk,  geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Milli Görüş hareketinin büyük duayenlerinden Fehim adak ağabeyimiz ve bugün onu anmak ve anlamak için düzenlediğimiz konferansla Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Erbakan demek,  Camilere ve gönüllere hapsedilmiş İslamı gür bir seda ile meydanlarda haykırmanın adıdır. Erbakan demek, şartlar ne olursa olsun güce teslim olmamaktır. Erbakan demek 4 siyasi partisi kapatıldığında atımızı alan yolumuzu almadı ya! Deyip yola devam etmektir. Erbakan demek, emperyalizme ve siyonizme karşı D8’i İslam birliğini kurmak demektir. Erbakan demek, haksız bir davada zirve olmaktansa haklı bir davada zerre olmayı tercih etmek demektir açıklamasında bulundu.

Programın onur konuğu Erbakan’ın yıllarca birlikte çalıştığı, Van Belediye Başkanlığı yapmış, Refah Partisi eski Van Milletvekili ve halen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi olan  Fethullah Erbaş da konuşmasında Erbakan’la tanışmasından, Milli görüşün yaptığı büyük hizmetleri anlattı.

Erbakan hoca Yüce Rabbimiz tarafından bizlere büyük bir lütfudur. . Milli Görüş hareketinin başlamasıyla Müslümanlar kendilerini ifade etme, dernek, Sivil toplum kuruluşu, vakıf kurma gibi bir çok kuruluşun oluşmasına vesile olmuş, binlerce kardeşimizin önündeki engelleri yıkmıştır.

Türkiye’yi ve İslam alemini karıştıran Siyonizmdir. Onunla mücade etmeyi, ona karşı D8’i kurarak Müslümanların bir araya gelmesini sağladı.

İlk kez İslam Konferansı Teşkilatına Erbakan hocamızın büyük gayretiyle Türkiye üye yapılmıştır.

İdareyi almakla ülkemizin ve İslam aleminin yüzü gülmüştür. Milli Görüş hareketinin başlamasıyla birlikte sağ-sol çatışmasıyla başka bir alternatifin olabileceğini göstermiş, Müslümanların kendilerini temsil edebilecek bir görüş ortaya çıkmıştır.

Milli Görüş hareketinin yönetimi aldığı zamanlarda  ülkemizde imam hatibin temelleri atılıp, binlerce imanlı bir neslin yetişmesine vesile olmuştur.

Emekliye, bağkurluya, işçiye ve her kesime hakkını tam anlamıyla bizler verdik. Erbakan hocamız şartlar ne olursa olsun dünyanın egemenlerine karşı taviz vermeden her daim elif gibi dik durdu.

Bize düşen Erbakan hocamızın bıraktığı emaneti, bu kutlu davayı en güzel şekilde çalışarak hak ettiği yere taşımaktır. Çünkü ülkemizin, İslam aleminin umudu Milli Görüş hareketinin idareyi almasıdır diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:57
Öğle 12:22
İkindi 15:52
Akşam 18:37
Yatsı 19:57