banner333

banner309

13.07.2024, 10:34

BOZKURT ÜZERİNDEN YÜRÜMEK

Merih Demiral Avusturya maçı sonrası yapmış olduğu bozkurt işareti ile bir noktada uyuyan devleri uyandırdı.  Özellikle Avrupa'daki bazı devletlerin yöneticileri Türk milli takımının yarı finale çıkmasını engellemek için Merih Demiral'ın ceza alması yönünde büyük bir çaba sarf ettiler. Maalesef bunda da başarılı oldular. Hollanda maçının kaybetmemizin nedenlerinin en başında gelen de Merih'in olmamasıdır. Oysa ki eğer defans oyuncumuz Merih olsaydı büyük bir ihtimalle yarı finalde veyahut da finalde biz oynayacaktık. Ama olmadı .

Merih Demiral'ın yapmış olduğu bozkurt işareti yurt dışında ses getirdi ama yankısı içimizde oldu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup artı Türk olarak kendilerini lanse eden bazı yazar çizer hatta tabipler odası da dahil olmak üzere Merih'in yapmış olduğu bozkurt işareti üzerinden hem Türk tarihine, hem Türk milliyetçiliğine hem de gelecek nesillerin bu tür işaretlerin anlamını bilmemesi yönünde büyük çaba sarf ettiler. Kimisi Türk tarihinde  böyle bir sembol olmadığını ifade ederken, kimileri verilen cezanın yerinde olduğunu , kimileri de  bu sembolün inançsız kafir olan Türklerin dedelerine ait olduğunu  ifade ederek ,kendilerinin Müslüman olarak bu işareti yapamayacaklarını İslamiyet'e ters düştüğünü ileri sürdüler. Bu görüşü savunanlardan bir tanesi Mehmet Metiner ‘dir.

 Kimisi de bozkurt işaretiyle Arap kültüründe olan kabilecilikle ilişkilendirerek , özellikle Mehmet Görmez’in bir konuşmasını paylaşarak, kabilecilik yapmanın dinimizde yeri olmadığını örnekler vererek anlatmaya çalışmış. Diyanet işleri başkanlığı da yapmış olan bu şahıs sahabe döneminden bazı örnekler vererek kabileciliğin, kavmiyetçiliğin  İslamiyet’te yeri olmadığını vurgulama çalışmış.

 O dönemki kabile veya kabilecilik veyahut da kavmiyetçilik günümüzdeki  anlamlarıyla aynı mıdır acaba?  Veya bu kelimelerin Türkçeye çevrilirken karşılığı onların dedikleri mana ile aynı mıdır? O zaman da insanlar birbirlerini kabilesi ile övünüyordu birbirlerine laf atıyorlar peki bugün de bizim Türk milletindeki var olan en küçük köylerdeki  veya mahallelerdeki veyahut da sülale dediğimiz birbiriyle akraba olan kan bağıyla bağlı olan veyahut da emice dayı dediklerimizin yapmış oldukları kabilecilikte  aynı mı?

Bozkurt işaretinin Bir siyasi partiye ait olduğunu ileri sürenler yanılıyorlar. O siyasi parti dedikleri de MHP . Peki MHP neden bu sembolü kullanıyor. Cevabı şu:

 Tarihini sevdiği için, tarihini bildiği için , tarihine inandığı için .O zaman bu bozkurt işareti Türk milletine ait ise  Türk milletini sadece MHP savunuyor, demektir anlamı çıkmaz mı?  Ya  da diğer siyasi görüşler bu konuda demek ki kendilerini Türk zannetmiyorlar, Türk hissetmiyorlar.

 Özellikle bu konuda solcuların karşı çıkmalarının nedeni Türk kelimesinden hoşnut olmadıkları  içindir. Ya da Türk kelimesini yeterince benimsemedikleri içindir .  Oysa ki Türk kelimesinin içerisinde maddi ve manevi olarak bütünleşmek söz konusudur. Necip Fazıl'ın deyimiyle içi Müslüman dışı Türk içi dışına hakim işte biz de böyle bir Müslüman Türküz.

 Sağ kesimde ise Türk kelimesine yeterince sahip çıkmamalarının nedeni İslamiyet’i kendilerine göre yorumlamalarıdır . İslamiyet’teki milliyet  ve  millet kelimelerinin ümmetçilik olarak değerlendirdikleri içindir.  Oysa ki Hucurat Suresi  13 ayetinde yüce Allah ne buyuruyor biz sizi kavimlere milletlere ayırdık ki tanışasınız konuşasınız anlaşasınız diye….  Birileri bu ayetin sadece üstünlüğün takvada olduğu bölümü alıyor ne hikmetse…Yüce Allah isteseydi bütün milletleri tek bir millet yaratmaz mıydı? O zaman bugün niçin Arap var,  niçin Alman ,niçin Rus var? Bu insanlar kendi milletleriyle birlikte kendi kültürlerinde yaşatmak zorundadırlar. Yüce Allah-u Teala bizi böyle yaratmış ve biz bu kültürümüzü bu değerimizi koruyamazsak yüce Allah'a karşı da sorumlu olmaz mıyız ? Yüce Allah'ın yarattıklarına değer vermemiş olmaz mıyız ?

İçimizdeki  İrlandalılar  Türkçe konuşuyor ama Türküm diyemiyor. Eğer sen Türkçe konuşuyor da Türküm de diyemiyorsan o zaman lütfen Türkçe konuşma .

 Git nece konuşursan konuş.

 Biz de şu var İslamiyet’le Arap kültürünü birbirine karıştırma söz konusu. Oysa ki Arap kültürü o milletin kendine ait olan değerleri ile ilgilidir. İslam alemşümuldur.  Ha bizim Türk kültüründe eğer İslamiyet'e aykırılıkları varsa biz zaten onları reddediyoruz .

 Cihat yapmak artık sadece cephede olmuyor. Konuştuğun dili de iyi bileceksin ki dini imanı da iyi anlatabilesin. İşte o dilde Allah’ın yarattığı mensubu olduğun milletin dilidir.

İsmet ÖZEL ‘e katılmamak elde değil. Sen ne yaparsan yap gavurun gözüne Türk eşittir İslam’dır. Sen o kadar milliyetini inkar et ki.

Birileri bozkurt üzerinden milliyetçiliğe saldırıyor, birileri Türk milletine  saldırıyor,kimileri karşı çıkıyor kimileri de haklı davalarında susuyor .

 TÜRK ‘ün önemini belirten  Ebulfez ELÇİBEY’in şu sözü ile mesajı noktalayalım.
‘’Allah'ın bahşettiği şerefi istemeyen şerefsize ,biz zorla şeref verecek değiliz ya!'' 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12