banner333

banner309

Kardeş Akın İddialara Cevap Verdi

1954 Kelkit Belediye Spor Onursal başkanı Murat Akın hakkında asılsız ve mesnetsiz iddialarda bulunulduğunu ve bunu kamuoyunda Onursal Başkana karşı linç girişimi olduğunu dile getirerek önemli açıklamalarda bulunan Adem Akın, bizler alacağımızın mücadelesini veriyoruz. Kimseye iftira atmayıp gerçeğin ortaya çıkmasını istiyoruz, dedi.

1954 Kelkit Belediyespor 28.01.2021, 12:30 28.01.2021, 12:36
Kardeş Akın İddialara Cevap Verdi
banner400

Onursal başkan Murat Akın’ın kardeşi  Adem Akın, kendisine ve abisi Murat Akın’a yönelik yapılan iddialara cevap verdi. Akın,yalan yanlış bilgilerle kamuoyu yanıltılmaya çalışılıyor diyerek  açıklamada bulundu.
 

Akın, Kulübün amatör bal liginde olduğu ve hiç bir geliri olmadığı dönemde Kulübe her türlü maddi manevi yardımı yapan soğuk,kar,çamur demeden işini gücünü bırakan hatta yurt dışındaki görevini terk ederek benle beraber bizzat maçlara giderek takımın yanında olan ve takımı şampiyon eden verdiği paraları bağış yapan sadece son olarak 600 bin TL borç verip verdiği parayı geri almak istemesi ve de yedi ay her türlü desiselerle borcu ödemek yerine onursal başkan takıma zarar verecek diyen zihniyeti kınıyoruz. İfadelerinde bulundu

Adem Akın,Kulüp siyasi rantlar yüzünden gerektiği kadar desteği bulamadığından borçlar yüzünden borçların ödenmesi teminatı verilerek istifa ettirilmiştir, bu süreçte kulübe il dışından ve içerden verilen çok ciddi tekliflere rağmen tüm borçlarının ödenmesi taahhüt edilerek kulübü almak isteyen kişiler olmuştur. Sn Murat Akın ın kulübün Kelkit’in takımı olduğu yine Kelkit belediyesi tarafından idare edilmesi gerektiğini yüksek hassasiyetle belirtmiş olup sn Aziz NAS la yapılan görüşmeler sonucunda borcun ödenmesini taahhüt ederek kulübün devir teslim işlemi yapılmıştır.

Kulüp başkanı yöneticiler belediye başkanı ve diğer üyelerle 4 ay boyunca kulübü icraya vermenin doğru olmadığını sayısız kez söylememe rağmen ciddi olarak muhatap bulamadım, bunun yakışıksız olacağını her iki taraf içinde uygun olmadığını söylememe hatırlatmama Rağmen, borcun ödenmeyeceği kanaatine vardım ve icra masrafı olacağını avukat tutulacağını kendilerine birçok kez iletmeme rağmen kimse konuyla ilgilenmedi mecbur bırakıldım!

16.07.2019 tanzim tarihli senetlerin müdür beyle de istişare ederek faizin bile yakışıksız olacağından 600.000 tl lik senetlere yasal faiz hesaplatılmamıştır , yine şu anki borcun 700.000 tl nin üstünden olmasına rağmen böyle bir talepte bulunulmadığını asli borcun talep edildiğini kulüp ve üyelerine beyan edilmiştir. bu borç uzun zamandır ödenmemiştir ödenme gayreti de gösterilmemiştir.

Kulüp başkanının ısrarla vurgulayarak haciz işlemi başlattığı yada hesaplara haciz tedbiri koyulduğunu yarın kulübün kötü gidişini bu borcun ödenmemesiyle ilgili olarak geliştiğini vurgulaması kadar mesnetsiz ve asılsız olduğunu söylemem gerekir. bu konudan nemalanmak gibi hedef gösterim derdi olduğu anlaşılıp bu sevdadan vazgeçmesini ihtar ederiz. Şöyle ki haciz tedbiri olan kulüp hesabından, TFF tarafından gönderilen parayı çekerek yönetici olan bir vatandaşın hesabı üzeri üzerinden futbolculara dağıtıldığı anlaşılmıştır. haciz tedbiri olan kulüp hesabından bu parayı nasıl çektiğini nasıl aldığını sorduğumda bankayla görüşme yaptım orda bi boşluk vardı,boşluğu değerlendirerek parayı çektiğini beyan etmiştir. kendi yaptığı açıklamada da bu borç çeşitli entrikalarla ötelenerek kulübün ihtiyaçları karşılanmış alacaklı kişi madden ve manen mağdur edilmiştir. 1 yıldır ödenmeyen bu borç kulübe herhangi bi zarar vermemiş olup bundan sonra da bi zarar verme şansının olmadığı asli zararın alacaklı olan kişinin gördüğü enflasyon karşısında bu paranın değerini kaybettiği ve kaybetmeye devam ettiği bilinmektedir. şuanki kulübün başarısında bu borcunda bilerek kasıtlı olarak ödenmediğinin payı varımıdır?

1 yıldır ödenmeyen borcun kulübe zarar vermediği gibi şuan ki tarih itibariyle hala ödenmediği ve ödenmeyen bu borçtan dolayı da kulübün herhangi bir zarar görmediği kamu vicdanı ve muhasebesine bırakıyorum.

icra takibiyle herhangi bi alacağın tahsil edilemeyeceği çünkü yeni çıkan yasalarla birlikte örneğin; haciz tedbiri konmuş hesaplar için bankalarca uygulanmakta olup doğmuş yada doğmakta olan ümit verici alacaklar için hak mahrumiyeti uygulanamayacağından kulüp hesabındaki haciz tedbir işlemi uygulanamaz buradan ticaretle uğraşan insanları da senetle kimseye mal satılmaması gerektiğini senetle bir alacak tahsil edilemeyeceğini uyarı olarak kabul etmelerini isterim.

Sn murat akın ın futbol ve Kelkit e olan ilgi ve alakasına yakın şahit olduğumdan dolayı zarar kelimesini talebe istinaden iadesini. Kulüp başkanının talebine cevaben gazetelerde demeç verme gayretini bu borcu ödeme gayreti için çaba sarf etmesi gerektiğini bu konuya hassasiyetle eğilerek kulübün itibarını güvenirliğini halk nezdinde borcuna sadık olduğunu aldığını veren borcunu ödeyen bir kulüp olarak intiba bırakmasını, aksi halde kulübün şahsı tarafından zarar göreceğini kendine hatırlatmayı bir görev bilirim! borcun ödenmesini mağduriyetimizin ivedilikle giderilmesini talep ediyorum! dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39