banner333

banner309

Kelkit'te Tekstil Fabrikası Açılıyor

Kelkit Sosyal Hizmetler Şehircilik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi adına ilk imza atıldı. Kelkit Belediyesi bünyesinde kurulan ve kısa adı (KESTAŞ) olan şirket İle SOLİDE LTD.ŞTİ arasında işbirliği protokolü imzalandı. (KESTAŞ) adına Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, SOLİDE LTD.ŞTİ adına ise Şirket sahibi Numan Şen arasında Tekstil fabrikası ortak protokolü imzalandı.

Kelkit 27.10.2021, 11:11
Kelkit'te Tekstil Fabrikası Açılıyor
banner400

Kelkit Sosyal Hizmetler Şehircilik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi adına ilk imza atıldı. Kelkit Belediyesi bünyesinde kurulan ve kısa adı  (KESTAŞ) olan şirket İle SOLİDE LTD.ŞTİ arasında işbirliği protokolü imzalandı. (KESTAŞ) adına Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, SOLİDE LTD.ŞTİ adına ise Şirket sahibi Numan Şen arasında Tekstil fabrikası ortak protokolü imzalandı.

İmza sonrası konuşan Belediye Başkanı Aziz Nas, “Göreve geldiğimiz günden beri ilçemizin ve bölgemizin en büyük problemlerinden biri olan işsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması için gayret sarf ediyoruz. Bir taraftan belediye şirketimizin faaliyet alanlarında üretime yönelik alt yapı çalışmalarımız devam ederken, diğer taraftan da istihdam sağlayacak yatırım ve yatırımcıları ilçemize getirmek için uğraşıyoruz.

Bu kapsamda Kelkit Devlet Hastanesi yanına yapılan ve mülkiyeti belediyemize ait olan binayı  istihdama yönelik tekstil fabrikası olarak kullanılmak üzere gereken protokolü imzaladık. Allah’ın izniyle bundan sonra da ilçemizin en büyük yarası işsizliğe merhem olmak için büyük özveri ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Biz bir kez daha söylüyoruz, engelleyen değil, yol açan, zorlaştıran değil kolaylaştıran olacağız. İlçemizde istihdam sağlayacak her işverene kapımız sonuna kadar açıktır. Belediyemizin imkânları ölçüsünde yatırımcı arkadaşlara destek olacağımızı da bir kez daha bu vesileyle söylemiş olalım ifadesinde” bulundu.

SOLİDE LTD.ŞTİ adına protokole imza atan şirket sahibi Numan Şen ise  “Herşey Kelkit İçin Slogan ile Sayın Aziz Başkanımla birlikte bir yılı aşkındır uğraş veriyoruz. Esasen biz şirket olarak Avrupa da tekstil işi yapıyoruz ve bu konuda tecrübemiz var. Bu tecrübeyi Kelkit’de hemşerilerimizin istihdamı yönünde kullanmak istedik,  bu protokol ile ilk etapta 100 kişi istihdam edilecek, ilerleyen yıllarda bu sayı yüzleri aşacaktır. Yapacağımız işin yurt içi Pazar sorunu olmayacak, tamamen üretilen ürünü yurt dışına göndereceğiz.  Ne kadar üretim yaparsak o kadar istihdam sağlanmış olacaktır. Kelkitli hemşerilerimiz bize destek oldukça Kelkit de işsizlik son bulacaktır. Biz şirket olarak 2011 den beri Almanya’da bu iş ile uğraşıyoruz Ve Marka firmalar ile olan kontağımdan dolayı çok büyük potansiyele sahibiz bende memleketimiz de bu işi kurmada ısrar edip karar verdim. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Aziz Nas’ a Verdiği destek ve güvenden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09