banner333

banner309

Daltaban: Kelkit’e Yeni Sanayi Sitesi Şarttır

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban, Kelkit için yeni bir sanayi sitesinin şart olduğunu söyledi.

Kelkit 18.11.2021, 15:30 19.11.2021, 14:34
Daltaban: Kelkit’e Yeni Sanayi Sitesi Şarttır
banner400

Yaptığı açıklamada bu durumla ilgili yaklaşık bir yıl önce girişim başlatıldığını ve bu ihtiyacı karşılamak için Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi kurulduğunu hatırlatan Daltaban, “Gelinen noktada süreç kurulacak yer noktasında düğümlenmiş durumda. Aslında bu ihtiyaç, diğer bir ifade ile düşünülen proje, memleketimizin en önemli vizyon projelerinden biridir. Şöyle ki; ekonomik olarak bütün dengeler değişmişken, yeni pazar stratejileri, rekabetçilik, dijitalizasyon, yeni endüstri modelleri ve Türkiye, hatta dünya pazarlarına entegrasyon derken önümüzdeki dönem eski alışkanlıkları olanları, köhne yapıları, yerinde sayanları oyunun dışına itecektir. Yeni ekonomik düzene hazırlanırken bölgemizin heybesine düşen de var olan sanayi kapasitesini genişletmek ve geliştirmek olacaktır” dedi.

“Artık bu gömlek bu bedene küçük gelmektedir”

Kelkit Sanayisi Sitesinin konum itibariyle bölge illerine hitap eden bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Daltaban, “Bu da ilçeye büyük katma değer sokarken, istihdamı da büyük oranda arttırmaktadır. Maalesef şu an Sanayi Sitesi kapasite olarak tamamen dolu durumdadır. Yeni iş imkanlarına olanak tanımamaktadır. Bölgemizde birçok tacir, iş insanı, sanayici, KOBİ yer sıkıntısı çekmektedir. Sanayi dükkanlarımız modern ve insani üretim şartlarının çok gerisinde kalmıştır. Çok küçük alanlarda üretim yapılmaya çalışılmaktadır. Büyük işletmeler yer olarak bölünmüş dağınık bir durumda iş yapmaya çalışmaktadır. Artık bu gömlek bu bedene küçük gelmektedir” diye konuştu.

Kelkit’in bütün kurumları, Belediye ve STK’larla bu yapılanmaya destek olmak zorunda olduklarını ifade eden Daltaban, “Sonuç olarak bu iş önümüzde duran bir problemdir. Bu memleketi düşünüyor ve önemsiyorsak bu sorunu çözmek zorundayız. Bu mesele hepimizin meselesidir. Topu çevirecek zamanımız yok. Hele topu, taça atmaya hiç tahammülümüz yok. Herkes taşın altına elini sokmak zorundadır. Bu durum, bu memlekete karşı en önemli sorumluluğumuzdur. Vebali büyüktür. Günü kurtarmak için değil de memleketin geleceğini kurtaracak bir vizyon ile büyük bir sanayi ve üretim kompleksi kurmak boynumuzun borcudur. Bu alan yüzlerce dönüm arazi üzerinde olmalı memleketin en az elli yılına hitap edecek potansiyel taşmalıdır. Bu projeye bakışımız bu vizyon üzerine kurguludur. Kelkit Sanayi Yapı Kooperatifine destek vererek bu projenin sonuna kadar takipçisi olacağız’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34